Menu
 
 

2015 m. pavasario makiažo tendencijos

2015 03 23  22:34  |  Aktualijos

2015 m. pavasario makiažo tendencijos

Fotografas: Victor Morozov

Makiažas: Simona Pajedaitė

Plaukai: Giedrė Daukšaitė

Aukštoji mada siūlo įvairių netikėčiausių idėjų 2015 pavasario ir vasaros makiažui. Vizažistė ir dėstytoja Simona Pajedaitė pataria, kurias idėjas galima pritaikyti sau, kuriant madingą įvaizdį tiek kasdienai, tiek ir šventiniam vakarui. Ji pastebi, kad individualumas itin aktualus šį sezoną madoje ir makiaže. Natūralūs tonai, išraiškingas, sveikai švytintis veidas, lengvas akių šešėlių rūkas ir plonytis sluoksnis tušo – be konkurencijos madoje karaliaujantis „nude“ makiažas, kuris nepaslepia įgimto grožio.

I dalis: veido oda ir lūpos

Oda

Oda išlieka natūrali, o ryškaus kontūravimo mada jau blėsta. Mados pasaulyje aukštinamas natūralumas, tikras odos švytėjimas. Rinkitės kuo lengvesnę kreminę pudrą odos nelygumams paslėpti. Jei galite džiaugtis pakankamai lygia oda, tačiau norite pamaskuoti, rinkitės „BB“ ar „CC“ kremą.

2015 m. pavasario makiažo tendencijos

Nuotraukos: Victor Morozov

Pati geriausia šio sezono tendencija – „just skin“ mada, kitaip vadinama makiažas be makiažo, kuomet veido nedengia joks makiažo pagrindas. Ši tendencija gera tuo, kad nereikalauja laiko ir pastangų. Tačiau verta priminti taisyklę: „Puikus makiažas prasideda nuo puikios odos priežiūros“. Kadangi ši tendencija atkreipia dėmesį į odą, svarbu tinkamai ja pasirūpinti ir prižiūrėti. – Pasilepinkite apsilankymu pas kosmetologą, kuris padės atgaivinti po žiemos nualintą odą. Taip pat kasdien po veido nuvalymo naudokite kokybiškas drėkinančias ir maitinančias priemones, – pataria S. Pajedaitė.

Be to, vis ryškėjant saulės spinduliams, nepamirškite ir kremo su saulės apsauga. Stiprus įdegis nebėra madingas, o dievinama prižiūrėta, šviesi, skaisti oda. – Pavasario gaiva grąžina skaistų raudonį jūsų veidui. Pabrėžkite jį, naudodamos rožinius, rožinius, persikinius skaistalus ant skruostų, taip suteikdamos veidui šiek tiek spalvos ir gaivumo, – rekomenduoja vizažistė.

2015 m. pavasario makiažo tendencijos

Lūpos

Kadangi visame makiaže vyrauja natūralumas, lūpos taip pat gali būti švelnios, natūralių atspalvių. Vis dėlto šį sezoną madingesnės ne „nude“ lūpdažių spalvos, o rausvi lūpų dažai ir blizgesiai, sukuriantys putlių, sultingų, tarsi nubučiuotų lūpų įvaizdį. Lūpų dažus galite tepti tiesiog pirštu, nes tikslios linijos čia nėra reikalingos. Tokios lūpos labiausiai tinka dienos metui. Na, o vakare galite paeksperimentuoti ir su ryškesnėmis spalvomis.

2015 m. pavasario makiažo tendencijos

„Jus žavi ryškiai raudonos lūpos? Tuomet siūlau jomis puoštis kuo dažniau, nes 2015 pavasarį ir vasarą jos vėl madingos!“ – sako S. Pajedaitė. Populiariausi dabar – matiniai lūpų dažai ir aštunto dešimtmečio dažymo stilius, nedemonstruojantis jokio ryškaus lūpų kontūro. Tačiau jei norisi putlesnių lūpų, galite rinktis blizgius lūpdažius ar naudoti lūpų blizgį. „Svarbu paminėti, kad raudona spalva išryškina lūpų šerpetojimą, todėl patarčiau pasidaryti medaus kaukę lūpoms ir reguliariai naudoti lūpų balzamą.“

Jei visgi nesate raudonos spalvos mėgėja, bet norite ryškių, seksualių lūpų, galite rintis burgundiško vyno atspalvius. Šios spalvos buvo mados topuose ir praeitą sezoną, tačiau yra šioks toks atnaujinimas – lūpų kontūras neprivalo būti ryškus ir konkretus, o sukuriamas tarsi nubučiuotų lūpų efektas.

2015 m. pavasario makiažo tendencijos

Na, ir šio sezono akcentas – oranžiniai lūpų dažai! Patys populiariausi oranžiniai atspalviai: koralinis, karamelės, terakotos, gintaro, medaus, mandarinų. Anot S. Pajedaitės, prigesinti oranžiniai atspalviai labiausiai tinka šviesioms blondinės, ryškesni atspalviai – šviesiai rudų ir gelsvų plaukų savininkėms. Tamsiaplaukėms ir raudonplaukėms oranžiniai lūpų dažai atrodo ne mažiau efektingai, tačiau ji rekomenduoja rinktis sodresnius lūpdažių atspalvius. Oranžinė spalva puiki tuo, kad parinkus tinkamą toną, veidui galima suteikti gaivumo, jaunatviškumo, suteikti natūralaus įdegio efektą.

2015 m. pavasario makiažo tendencijos

II dalis: akys bei antakiai

Grafiškas akių kontūras

2015 m. pavasario makiažo tendencijos

Akių pravedimas – nėra nauja tendencija, ji vyrauja jau keletą sezonų. Tačiau akių pravedimų mada vis dar itin stipri. Akies kontūro paryškinimui naudojamas ypač juodos, sodrios spalvos pravedimas, tačiau šį pavasarį galite rinktis ne tik klasikinį juodą brūkšnį, bet ir iš vaivorykštės spalvų, formų ir dydžių.

„Katės žvilgsnio“ makiažas šį pavasario bei vasaros sezoną pristatomas ne tik juodas, bet ir pastelinių ar net neoninių spalvų. Kai jaučiatės ypač drąsiai, susikurkite katės akis mėlynu, purpuriniu ar violetiniu kontūru. „Jei norite neatsilikti nuo tendencijų, tačiau ryškios spalvos jums  nėra priimtinos, pabandykite paeksperimentuoti su baltu pieštuku. Balta – puikus pasirinkimas, jei norite atverti akis, žaismingo ir drąsaus pasirinkimo, bet nesinori įsipareigoti jokiai spalvai.

2015 m. pavasario makiažo tendencijos

Akių šešėliai

Praeiti sezonai skatino merginas žaisti įvairiais lūpų dažais ir jų atspalviais. Dabar atėjo laikas ryškiems šešėliams!

Violetinė spalva iškart suteikia žvilgsniui išraiškingumo. Šioje spalvoje slypi romantika, dvasingas paslaptingumas, bet tuo pačiu ir ekstravagantiškas individualumas. Vis dar labai svarbūs violetiniai šešėlių atspalviai, tačiau vyrauja  nebe tokie ryškūs violetinės variantai. Rinkitės švelnią alyvinę, purpurinę, levandų, skaisčią alyvų spalvas. Toks minimalistinis makiažas tiks prie kasdienių drabužių, o dramatiškesnę violetinę spalvą rinkitės žaismingiems pavasario ir vasaros vakarams. Šį sezoną itin pasisekė žydrų ir rudų akių savininkėms – violetiniai atspalviai ypatingai pabrėš jūsų natūralią akių spalvą.

2015 m. pavasario makiažo tendencijos

Drąsi mėlyna

Kitas  šio sezono topas – mėlyna ir žydra spalvos. Mėlynais šešėliais ir pieštukais sukurkite pravedimus ant viršutinio ir apatinio voko. Ši spalva taip pat puikiai tiks šį sezoną madingam „katės akių“ makiažui sukurti.

2015 m. pavasario makiažo tendencijos

Dūminis makiažas

Anot vizažistės S. Pajedaitės, padūmavusios akys niekur nesitraukia, tačiau ieškoma įdomesnių tokio įvaizdžio variacijų. – Siūlau puoštis klasikinės formos „smokey“ makiažu, tačiau vietoj įprastų juodų šešėlių rinkitės jums tinkančius rudus ar mėlynus atspalvius. Įdomesniam makiažui rudas padūmavimas gali būti išsklaidytas į sidabrinį šešėlį su metalo akcentais, – rekomenduoja Simona.

2015 m. pavasario makiažo tendencijos

Magiški blizgučiai

Mados kolekcijų pristatymuose didmiesčių mados savaitėse blizgučiai puošė tiek viršutinį, tiek apatinį podiumais žingsniuojančių modelių akių vokus. Blizgučiai puikiai tiks ir vakarėliams, tačiau S. Pajedaitė pataria puoštis tik blizgiu akcentu, kuris suteiks bohemiško prašmatnumo, o ne pavers jus blizgančiu diskotekos rutuliu. Idealiausia rinktis auksinius blizgučius, bet tiks ir sidabriniai bei bronziniai blizgučiai, priklijuoti viršutinio voko centre.

Išraiškingi antakiai

Vešlūs, tankūs, netgi į viršų sušukuoti antakiai – pagrindinis veido akcentas. Paryškinkite ir paplatinkite antakius šešėliais arba antakių pieštuku. Tačiau nepersistenkite. Antakiai neturi būti per intensyvūs, tarsi užtušuoti. Taip pat venkite aštrių kampų antakio pradžioje. Tokie išraiškingi antakiai ypatingai tiks prie lengvo akių kontūro. Antakių plaukeliai yra gan stori, tad per daug, ne vietoje išpešioti antakiai neretai nebeatauga, todėl visada geriau apsilankyti pas profesionalų meistrą, kuris pakoreguotų jūsų antakius, o ne eksperimentuoti pačioms.

2015 m. pavasario makiažo tendencijos


Komentuok:




*



Reklama