Menu
 
 

2010-ųjų pavasaris ir vasara pagal Viktor & Rolf

2010 08 29  16:26  |  Aktualijos

Modelis: Gaye McDonald Modelis: Karlie Kloss

Dizaineriai, dievinantys moters siluetą, dažniausiai įvairiausiais būdais stengiasi pabrėžti liekną it vapsvos jos taliją, tobulai lygią odą, ilgas ir lieknas lyg Nimfos kojas. Tačiau yra kita grupė kūrėjų, kurie pasitelkdami moters figūrą ieško naujų formų. Jei dizainerių Viktor & Rolf modelius pastatytume už širmos ir nukreiptume galingas lempas iš galo, išvystume visą ateivių armiją. Kvaila būtų kritikuoti dizainerių duetą dėl šių drabužių dekoratyvumo. Tai juk aukštoji mada. O šioje sferoje visi originalūs ir profesionaliai daromi eksperimentai yra ne tik leidžiami, bet ir audringais aplodismentais sutinkami.

Viktor Horsting, Róisín Murphy ir Rolf Snoeren Modelis: Irina Kulikova

Ši Viktor & Rolf mados namų kolekcija – puikus pavyzdys, iliustruojantis tiulinės medžiagos galimybes. Suraukę, sudėję daugybę jos sluoksnių, smarkiai suspaudę, iškarpę dizaineriai pagamino tikrus šedevrus, kuriuos apibūdinti tiesiog… trūksta žodžių.

Modelis: Kasia Struss Modelis: Aminata Niaria

Vis dėlto tokio projekto realizavimas yra neabejotinai rizikingas. Tačiau auksinės dviejų vyrų rankos padarė tikrą stebuklą. Rodos, jog drabužiai supjaustyti milžinišku peiliu. „Atkąsta“ suknelės kampas, didžiulė skylė, išpjautas pūsto sijono vidurys, sparną primenantis tiulinės medžiagos išpjova… Dizaineriai nusprendė papokštauti. Tačiau tai anaiptol nesukelia jokių neigiamų jausmų.

Modelis: Anja Rubik Modelis: Olga Sherer

Vis dėlto ne visi šių dizainerių kūriniai tokie modernūs. Laisvos kelnės ar šortai, žavus šilkinis švarkas, palaidinė, trumpa smėlio spalvos suknelė visai neprimena „smagiosios“ Viktor & Rolf mados namų 2010-ųjų pavasario ir vasaros kolekcijos dalies. Tai stilingi ir šiuolaikiški drabužiai kiekvienai moteriai.

Modelis: Constance Jablonski Modelis: Eugenia Mandzhieva

Avalynė ir aksesuarai

Dizaineriai, kaip ir buvo galima tikėtis, aksesuarų beveik atsisakė. Tik ant retos manekenės rankos galima išvysti ilgą juodų apyrankių liniją. Tačiau papuošalų šioje gausioje spalvų ir formų paletėje visai netrūksta. Kaip antai pažvelgus į avalynę. Bateliai čia turi vieną bendrumą – platformą bei labai aukštą kulną. Visa kita –galingos dizainerių vaizduotės vaisius.

Modelis: Gaye McDonald 2010-ųjų pavasaris ir vasara pagal Viktor & Rolf

Resume

Merginos, moterys, jei esate tokios drąsios ir novatoriškos asmenybės kaip dainininkė Roison Murphey, tuomet ši Viktor & Rolf mados namų kolekcija – Jums! O jei priklausote konservatyviajai žmonių grupei, neteiskite šių dizainerių ir uždėkite jiems bent mažą pliusiuką už profesionaliai atliktą darbą. Juk tai tiesiog magnifique!

Róisín Murphy Modelis: Maryna Linhuk

Nuotraukos: style.com

Kolekcijos vaizdo įrašą galite rasti čia: http://www.swo.lt/2010-uju-pavasarisvasara-pagal-viktor-rolf-video/

Daugiau nuotraukų galite peržiūrėti galerijoje:


Komentuok:




*



Reklama