Menu
 
 

Klausimas profesionalams: kas puošia vyrą?

2017 11 30  15:04  |  Pokalbiai

Kuo daugiau nuomonių – tuo geriau! Nuo šiol kelis kartus per mėnesį užduosime mums rūpimus klausimus trims profesionalams. Šios dienos meniu – vyriškiausi ir atvirkščiai – aksesuarai, apie kuriuos klausiame žavingų barzdočių. Lapkritis – vyrų mėnuo, todėl šis laikas puikiai tinka tokios temos gvildenimui. 

Giedrius Paulauskas

Nuotrauka – Visvaldo Morkevičiaus ©

GIEDRIUS PAULAUSKAS, dizaineris  

Vyriškiausias atributas, be kurio savęs neįsivaizduoju jau septynerius metus, yra barzda. Ji labai simboliška – reiškia ir kario tvirtybę, ir solidumą, taip pat suteikia pasitikėjimo. 

Kitas ne mažiau svarbus ir vyriškumą pabrėžiantis akcentas yra mano sukurta juoda miesto kario uniforma. Jis tarsi simbolizuoja kareiviams išduodamą drabužių rinkinį. Jį sudaro vientiso dizaino, paprasti, patogūs ir patikimi vienspalviai drabužiai. Šis derinys yra lyg pagrindas, lyg baltas lapas, prie kurio galiu derinti viską, ką tik noriu – laikrodžius, batus. Man atrodo, kad drabužis neturi užgožti jį dėvinčio žmogaus, jo asmenybės, interesų. O miesto kario uniforma būtent tokia ir yra.

Balti marškiniai taip pat yra labai vyriški. Ne kasdienai, bet ypatingoms progoms. Tai švaros, elegancijos, estetikos simbolis. Balta spalva man primena ir kunigų apykakles, todėl asocijuojasi su tyrumu ir kitu pasauliu. Ypač gražu, kai balti marškiniai tampa detale, tarkime, kai matoma tik jų apykaklė.

Apskritai klasikinės spalvos – juoda ir balta, visuomet atrodo vyriškai. Todėl jei sunku išsirinkti, su šiuo deriniu niekuomet neprašausite.

Visiška vyriškumo priešingybė man yra vyriškos tašytės (nutylėsime tautišką jų pavadinimą). Niekuomet jos nedėvėčiau. Aš apskritai nemėgstu jokių papildomų daiktų, stengiuosi turėti jų kuo mažiau. Dar vienas niekuomet-neužsidėčiau-aksesuaras yra grandinėlė ant kaklo. Šis grožis net nevertas platesnio komentaro.

Miesto kario uniforma

„Miesto kario“ uniforma. Nuotrauka – Visvaldo Morkevičiaus ©

Balti marškiniai

Balti marškiniai. Nuotrauka – Outfitideashq.com ©

IGNAS BAKĖJUS, vienas iš „MyHero!“ įkūrėjų, gyvenimo treneris

Vyriški atributai man yra kostiumas ir kaklaraištis, švarūs batai, tvarkinga šukuosena ir barzda bei prižiūrėtas kūnas – nebūtinai turi būti fit, bet ir ne apsileidęs storulis. Aš vadovaujuosi šiais kriterijais ir manau, kad pagal juos galima labai daug pasakyti apie vyrą, jo kasdienius ritualus, netgi apie jo žodžio svarumą, sąmoningumą, taip pat ir apie jo statusą.  

Mažiausiai mane žavi vyrai su sijonais ir aukštakulniais. Aš pats jų niekuomet nesidėčiau. Taip pat kažkada man buvo susukti ūsai kaip pas Debesyla. Gal ir gražu, bet pats tokios šukuosenos kasdien nenešiočiau.

Nesu mados vergas, tad daug ko nedaryčiau, ką daro kiti vyrai. Pats drabužių pirkti neinu. Kad ant scenos arba televizijoje atrodyčiau tvarkingai, įvaizdžiu rūpinasi arba rėmėjai, arba žmona.

Ignas Bakejus

Nuotraukos iš asmeninio Igno Bakejaus archyvo ©

Kostiumas

Nuotrauka – Bloglovin.com ©

Nublizginti batai

Nuotrauka – Paulevansny.com ©

VALDAS SAMKUS, „Barzdų klubo“ prezidentas

Mėgstamiausias ir man pats vyriškiausias aksesuaras yra barzda. Tačiau aš tikiu, kad turi aiškiai žinoti, kodėl augini barzdą, ką ji tau reiškia, kaip su ja atrodai. Yra vyrų, kurie barzdą augina šiaip sau, todėl ir barzdos jiems auga šiaip sau. Barzda, kaip ir kiekvienas vyrą puošiantis aksesuaras, turi būti skoningas ir su mintimi, pajautimu. Tačiau vyras turi ir savo vidumi reprezentuoti šias vertybes.

Manau, jog apie vyrą gali daug pasakyti jo batai ir jų priežiūra. Taip pat mano galvą dažnai puošia įvairios fedoros, menančios skrybėliuočių laikus. Gaila, jog tik sausuoju metų laiku jas galima dėvėti, o jis Lietuvoje labai trumpas. Anksčiau kolekcionuodavau ir įvairius laikrodžius. Bet vėliau tiesiog apsistojau ties tuo, kuris matuoja mano žingsnius. Vėlgi – savistabai. Visgi labiausiai vyriškas atributas, mano manymu, yra gebėjimas sąmoningai suvokti savo veiksmus ir pasirinkimus.

Mane labai žavi ir įvairūs stilingi žiedai bei apyrankės. Taip paryškinamos vyriškos rankos. Tiesa, reikia gerai žinoti, kokį žiedą ar apyrankę rinktis, kas iš tiesų tinka, mat netinkami aksesuarai tik trukdo ir neatrodo organiškai.

Valdas Samkus

Nuotrauka – Rytis Šeškaitis photography ©

Fedora

Nuotraukos – Pinterest.com ©

Aksesuarai


Komentuok:





*



Reklama