Menu
 
 

Perspektyviausi lietuviški modelių veidai

2015 02 12  17:14  |  Aktualijos

Paskutinysis mados savaičių maratonas jau čia pat. Pačių metų pradžioje žvelgėme, kaip atrodys vyrų mada ateinantį šaltąjį sezoną, po mažos pertraukos gėrėjomis šiltojo sezono aukštosios mados kūriniais, o dabar visas mados dėmesys bus sutelktas į keturis mados Mekas, kuriose dizaineriai pasiūlys savo 2015–2016 metų rudens–žiemos interpretacijas moterims. Bet šįkart palikime pasaulį pašonėje ir apsižvalgykime čia pat, Lietuvoje. Beveik kiekvieną sezoną nors vienas lietuviškas veidas pasirodo modelių industrijos naujokių gretose. Ateinantis mėnuo, mūsų nuomone, turėtų tapti esminiu karjeros lūžiu 4 lietuvaitėm. Morta, Gabrielė, Kristina ir Deimantė – veidai, kurių darbus sekėme pastaruoju metu ir galime patvirtinti, jog jos vertos industrijos pripažinimo.

Morta Kontrimaitė

Morta Kontrimaitė

Bene didžiausia mūsų viltis – vos aštuoniolikos sulaukusi vilnietė Morta. Pirmą kartą ši pasakiškai ramaus veido mergina mados industrijos radare pasirodė 2012-aisiais. Po metų Morta pasirodė Lietuvoje, ant dviejų tuo metu dar leistos „Ievos“ žurnalų viršelių, o 2014-ieji pažymėjo rimtos modelio karjeros pradžią. Rugsėjį prasidėjusiose mados savaitėse Morta vaikščiojo tokiais mados namų podiumais kaip Victoria Beckham, Calvin Klein Collection, Gucci, Prada, Dolce & Gabbana, Givenchy ir Valentino. Morta pasirodė ir keliuose aukštosios mados pristatymuose šį vasarį. Nors ant podiumo mergina užburia tyrumu, jos nuotraukų leidiniams aplankas kalba ką kita – Morta moka būti ir seksuali, ir stilingai pavargusi, ir kiek keistoka. Beje, apie Mortą rašė jau ir kanadietiškas Elle portalas, kuris, tiesa, merginą kildino iš… Albanijos.

Gabrielė Regesaitė

Gabrielė Regesaitė

Gabrielė taip pat mados industrijoje pasirodė 2012-aisiais ir nedvejojusi pradėjo karjerą Londone. Būtent šiame mieste keletą sezonų iš eilės mergina gan dažnai pasirodydavo ant podiumo, kur jai ne kartą dizaineriai patikėdavo pradėti kolekciją ar būti finaliniu modeliu. 2013-aisiais Gabrielė pasirodė ant Christian Dior aukštosios mados podiumo ir nuo tada ji tapo tikra šių namų mergina – nepraleido beveik nė vieno Dior šou. Bet Gabrielė pasirodė ir Miu Miu, Balenciaga, Dolce & Gabbana, Chloé, Valentino, Stella McCartney, Alberta Ferretti kolekcijose – Milanas ir Paryžius išties myli šį lietuvišką veidą. Klaipėdietės nuostabi kaulų struktūra leidžia jai tapti tikru chameleonu, kuris jau pasirodė L‘Offciel, rusiškame Elle ir Stylist.

Kristina Petrošiūtė

Kristina Petrošiūtė

Nors Kristina kaip modelis buvo pristatyta dar 2009-aisiais, darbo pradžios reikėjo laukti dar ketverius metus, iki pat 2013-ųjų, kuomet lietuvaitė pasirodė ant Julien Macdonald podiumo ir buvo išrinkta Christian Dior mados namų „exclusive“ modeliu. Praeiti metai, kaip ir daugeliui šių merginų, taip ir Kristinai atnešė sėkmę – Alexander Wang, The Row, Rodarte, Giorgio Armani, Dolce & Gabbana ir  Balenciaga pristatymai. Lietuvaitė puikiai pasirodė ir vasarį vykusioje aukštosios mados savaitėje – žengta tokių mados namų podiumais, kaip Versace Atelier, Giorgio Armani Prive, Victor & Rolf, Ralph & Russo bei Dolce & Gabbana Alta Moda. Kristinos darbo spektras labai skirtingas ir platus – ji puikiai įkūnija tiek urbanistinės flirtuotojos, tiek melancholiškos klajoklės įvaizdį.

Deimantė Misiūnaitė

Deimantė Misiūnaitė

Nuotraukos koliaže – iš tFs forumo.

Savo karjerą Deimantė pradėjo 2012-aisiais. Tai buvo gana rami pradžia su keliais pasirodymais Niujorko mados savaitėje. 2014-ieji pažymėjo didžiąją pradžią šiai merginai. Deimantė sužibėjo Londono mados savaitėje, kur ėjo Chritopher Kane, Roksanda Illincic, Simona Rocha, Julien Macdonald podiumais bei sužibėjo Madrido mados savaitėje… Pernai kaunietė žingsniavo Dolce & Gabbana, Giorgio Armani, John Galliano ir Ellie Saab podiumu. Deimantė išsiskiria savo viliokišku žavesiu ir žaižaruojančiu žvilgsniu. Nors merginos portfolio dar kiek kuklesnis, palyginus su kitomis merginomis, Deimantės grožiui abejingų tikrai neturėtų likti.


Komentuok:




*



Reklama