Menu
 
 

„Mosette“: „išnykus madai liktų daugiau vietos fantazijai“

2014 09 17  11:35  |  Pokalbiai

Mosette – tai Miglės ir Eglės mados, fotografijos, meno bei prisiminimų knyga. Dvi merginos, trykštančios meile, ja dalinasi ir su aplinkiniais „Mosette” slapyvardžiu. Kas tai? Tai dėžutė, pilna puikių prisiminimų iš mylimosios Prancūzijos, rafinuoto skonio ne tik elegantiškiems rūbams, bet ir maistui, kelionėms. „Mosette“ – tai SwO rekomendacijose atrastas dienoraštis apie stilingą dviejų merginų pasaulio supratimą ir gyvenimo būdą. Susipažinkime!

Kiek drabužių prisimatuojate, rengdamos tinklaraščio įrašą?

Rengdamos įrašą visada iš karto jau turime idėją, kurią norime realizuoti. Jei ieškome rūbų parduotuvėje, tinkamiausias dažniausiai šviečia iš tolo kaip atidaryta lobių skrynia. Aišku, ne visada išsirinktas drabužis tinka būtent tau, tada pasimatuoti jų tenka kur kas daugiau, nei planavome.

Kam skiriate daugiau dėmesio – šukuosenai ar makiažui?

Viskas priklauso nuosumanymo, bet makiažui neabejotinai visada skiriamas didesnis dėmesys. Galime pasidžiaugti, jog bendradarbiaujame su profesionalia vizažiste ir grimere Juste Butke, kurios galvoje pilna nuostabių minčių. Fotosesijų metu ji pasirūpina ir mūsų makiažu, ir šukuosena.

Koks turėtų būti šio sezono įvaizdis nuo A iki Z?

Prigesintų, rudeniškų atspalvių platėjanti bei įliemenuota suknelė iki kelių, aukštakulniai bei, žinoma, šiltas ir jaukus tamsesnių tonų, moteriškumą pabrėžiantis aristokratiško stiliaus paltukas – taip pat įliemenuotas, su dviguba eile sagų. Nemėgstančioms suknelių – figūros linijas pabrėžiančios kelnės, jojiko batai ir platus, megztinį primenantis paltukas.

Gyvenimas be mados – kas ją pakeistų?

Mada tai yra tam tikru metu populiarus rūbų ansamblis, kurį dėvi nemažas skaičius žmonių. Išnykus madai, savitam stiliui būtų skiriama daugiau dėmesio, nes liktų daugiau vietos fantazijai.

Paryžiaus maisto atostogos – kur, kaip ir ką valgyti?

Prancūzų virtuvė skiriasi, keliaujant iš regiono į regioną, tačiau Paryžiuje tiesiog būtina paragauti jūros gėrybių. Iki šiol geriausią įspūdį palikusi vieta – Le Bar à Huitres, esantis Saint Germain gatvėje. Šiame restorane, primenančiame povandeninį laivą, viskas kuo puikiausiai pateikta – nuo aptarnavimo iki stalo dekoracijų. Ką jau kalbėti apie maistą – tai vieta, kurioje neįmanoma nepamilti jūrų gėrybių. Nusistovėjusi nuomonė, jog apie restorano maisto kokybę galima spręsti iš meniu esančių patiekalų skaičiaus. Kuo jis mažesnis, tuo maistas skanesnis. Jei norite paragauti tirpstančių burnoje patiekalų bei sulaukti malonaus aptarnavimo, siūlytumėme apsilankyti La Table des Anges, kuris yra Martyrs gatvėje. Beje, koks gi apsilankymas Paryžiuje, neparagavus populiariųjų macarons. Neapsigaukite ir nešvaistykite laiko juos pirkdama pirmoje pasitaikiusioje vietoje – vis dėlto žymusis Ladurée šiuos gamina skaniausiai. Viena iš šios kepyklėlės arbatinių yra įsikūrusi Royale gatvėje – užsukite, prisėskite ir pasijusite tarsi tikra dama, atvykusi į popietinės arbatos gėrimo ceremoniją. Vakarą tiesiog būtina praleisti sėdint kavinukių lauke įrengtose vietose ir gurkšnojant vietinį vyną arba Montmartre rajone stebint paryžiečių gyvenimą. Žiemą jūsų šiluma pasirūpins specialiai ten įrengti šildytuvai.

Atskleiskite savo manijas.

Tairytinė kava su pienu, raudonas lūpdažis, bėgimas, kvepiantis mišku, fotografija, slidinėjimas, Paryžius, lūpų blizgis, „Kenzo“ kvepalai, kurių niekaip neįstengi pakeisti kitais,  kokoso aliejus.

Užbaikite sakinius:

Marškiniai – tik be kostiuminės liemenės.

Vyras – tai tik mokantis prajuokinti.

Lūpdažis – tik nepaliekantis dėmių ant stiklinių.

Suknelė – tik atskleidžianti moteriškumą, bet ne vulgarumą.


Komentuok:




*



Reklama